alphaservis OPRAVY DOMÁCÍCH SPOTŘEBIČŮ
volejte
465 322 747
volejte
777 765 501

Fenomén mezi roboty - Bosch MUM

Krouhání a strouhání na robotu MUM

   MUZ4DS3 je průběhový krouhač pro zpracování neomezeného množství zeleniny. Tři kotouče v základní výbavě umožní celkem 5 funkcí (krájení na plátky slabé, krájení na plátky silné, strouhání brambor, strouhání na jemné a hrubé nudličky). Dva ze tří kotoučů jsou pro oboustranné použití. Otáčení kotoučů a vyhazování nastrouhané zeleniny zajišťuje silonový unašeč s ocelovou šestihrannou hřídelí, který funguje zároveň jako spojka proti přetížení. Pokud strouhací kotouče nadměrne zatížíte nebo dojde k ucpání vyhazovacího otvoru, plastová křidélka pojistky - unašeče se ulomí a nedojde k přetížení motoru. Ke krouhači lze dokoupit kotouč na jemné krouhání MUZ45AG1, kotouč na hranolky MUZ45PS1, hrubé struhadlo na brambory MUZ45RS1 a kotouč na struhání syrových brambor na bramborák MUZ45KP1.

Hnětení, šlehání a míchání

   Podle modelové řady robota MUM najdete v základu buď plastovou nebo nerezovou mísu o objemu 0,75kg mouky pro přípravu max. 2,7kg těsta. V nové řady MUM 5... jsou výhradně nerezevé míchací mísy, stejně jako u řady profi MUM8..., kde je navíc mísa většího objemu.. Hnětení a míchání se provádí za pomoci dvou šlehacích metel a jednoho hnětacího háku. Metly musí při nasazení zacvaknout do šestihranného uchycení! Náhradní plastová mísa pro MUM 4... má označení MUZ4KR3, nerezová je označená MUZ4ER2 a pro novou řadu MUM5... je to MUZ5ER2.

 

Mletí máku a semínek

   Mlýnek na obilí a semena není základním vybavením žádného modelu robotů Bosch. Jedná se o příslušenství k dokoupení MUZ4GM3 pro řadu MUM4... a novinkou je mlýnek MUZ5GM1 pro řadu MUM5... U tohoto mlýnku je důležité správně obsluhovat mlýnek, aby nedošlo ke zlomení ozubeného kola, které tvoří spojku mlýnku mezi pohonem a ocelovými kameny mlýnku. Pokud Vám mlýnek začne prokluzovat, tak výměnu ozubeného převodu nechte na odbornících, v našem ALPHA Servisu můžeme mlýnek opravit i na počkání.

Masořezka pro mletí masa

   MUZ4FW3, MUZ5FW1 nebo MUZ8FW1 je určen pro mletí masa. Tělo masořezky je celokovové, pouze horní miska pro vkládání masa je z bílého plastu. Tento mlýnek na maso je v základu vybaven šnekovou hřídelí, čtyřbřitým nožem, děrovaným kotoučem s průměrem děr 4,5mm, silonovou spojkou proti přetížení a plastovým pěchovátkem. K masořezce lze dokoupit další příslušenství v podobě sad děrovaných kotoučů MUZ45LS1 s průměrem 3 a 6mm.

   Nástavec mlýnku na maso je zároveň základem pro další rošíření robota Bosch MUM. Na masořezku můžete nasadit lis na ovoce MUZ45FV1, struhadlo na strouhanku a tvrdé sýry MUZ45RV1 a před Vánocemi oceníte i nástavec pro přípravu stříkaného cukroví MUZ45SV1.

   Správným používáním robota MUM i jeho součástí můžete ušetřit zbytečné výdaje za uvedené spojky, unašeče a ozubené převody. Pokud však k přetížení a nehodě již dojde, jsme připraveni Vám pomoci a můžete nás kontaktovat a náhradní díly nebo příslušenství u nás zakoupit.